• Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61
  • Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61

Yenifikir Sam “Kindarlıktan Uzak” Seçim Temennisi İstedi

YENİFİKİR SAM “KİNDARLIKTAN UZAK” SEÇİM TEMENNİSİ İSTEDİ


Aydın’da bir süre önce yazar Mesut Mezgit öncülüðünde kurulan Yenifikir Strateji Araştırmaları Merkezi (Yenifikir SAM) 7 Haziran genel seçimlerine saatler kala seçim temennisi yayınladı.
Seçimin kindarlıktan uzak, ülkenin barış ve huzuruna vesile olması dilenilen açıklamada “Demokratik hak olan seçme ve seçilme hakkının kullanımının hürriyeti Anayasal güvence altına alınmıştır. Her ferdin temsil kabiliyetine sahip bir kişiyi meclise gönderme, orada kendini, yaşadıðı mahalli ve ilini temsil noktasında en iyisini yapmasını arzuladıðı seçimlerin, huzur ve barışa katkı saðlamasını talep etmesi kadar tabii bir sonuç olamaz. Barış ve huzurun istikrarlı bir ortamda tesis edileceði; bütün sosyo-ekonomik şartların bu istikrarı satın alarak geleceklerine yön verdiði günümüz Türkiye’sinde, hangi siyasi parti olursa olsun siyasi istikrarı gözetecek, saðlayacak ve onu, temsil ettiði milletine sunacaktır. Farklılıkları bir çatışma gerekçesi deðil Tek Millet şemsiyesinde zenginlik olarak gören bir seçimin varlıðı; Aydın özelinde de önem arz etmektedir” denildi.
7 Haziran 2015 seçimlerinin Türkiye için büyük önem arz ettiði belirtilen açıklamada “7 Haziran 2015 Seçimlerinin milletimize, bölgemize ve dünyaya daha fazla katma deðer sunacaðı bir seçimin politik aktörlerin elini güçlendireceði; ancak, milletine hesap verilebilirliði de esas alacaðı bir seçim olacaktır. Kindarlıðı öteleyen, McCarthyizm amacını taşımayan bir seçimin mevcudiyeti tek yürek bir millet anlayışını kuvvetlendirecektir. Ancak, hataları kesinleşmiş kişi ve kurumların da hiç vakit geçirilmeden millet adına cezası kesilmesi olmazsa olmazımız olmalıdır. Bu noktada Aydın siyasetine yön veren aktörlerin Aydın adına yeni projeksiyonlara doðru yürüyeceði bir seçim dileðimizi belirtiyor, bütün siyasi parti adaylarımızın Aydınımızı TBMM en iyi şekilde temsil edeceðine inancımızın tam olduðunu ifade ediyoruz. Aydın için bütün siyasi partilerimizin Türkiye’nin bütünlüðünü ilk hedefi sayan bir anlayışın hakim olmasını düşlüyor, 7 Haziran 2015 Seçimlerinin Aydınımıza ve Türkiye’mize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.