• Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61
  • Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61

Yeni Fikir Sam’dan 1 Kasım Mesajı

YENİ FİKİR SAM 1 KASIM MESAJI YAYINLADI


Yeni Fikir Stratejik Araştırmaları Merkezi (SAM) 1 Kasım seçimleri öncesi yaptıðı açıklamada bölgede ve Türkiye’de büyük oyunlar planlandıðını bu nedenle 1 Kasım seçimlerinin milli birlik ve beraberliði esas alan bir seçim olmasının en büyük temennileri olduðunu belirtti.
Konuyla ilgili 8 maddeden oluşan bir açıklama yapan Yeni Fikir (SAM) başkanı Mesut Mezgit, “Anayasa’nın güvence altına aldıðı seçme ve seçilme hakkını kullanacak olan vatandaşlarımız, milli birlik ve beraberliði esas alan bir seçime gittiðinin idrakinde, hür iradesiyle hareket etmelidir. Şaibenin olmadıðı, baskı gruplarının etki altına almadıðı bir ortamı düşünerek, tek başına iktidar olmayı hedefleyen partilerin aşaðıdaki hususları da göz önünde bulundurmalarının zaruri olduðunu düşünüyoruz” diyerek ilginç iddialara yer verdi.
Mezgit, “Başta ABD olmak üzere Yahudi-Hristiyan Uygarlıðı’nın halihazırdaki planı, marjinal gruplar marifetiyle İslam coðrafyasını bölüp parçalamaktır. Bunun için bölgemizde ve ülkemizde YPG, PYD, PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi terör örgütleriyle kendi amaçlarına zemin hazırlamaktadırlar. Suruç’taki patlama, bu planın bir işaretiydi. Ankara’daki patlama ise planın uygulamaya konulmasıdır. Bu atmosferde girilen 1 Kasım Seçimleri’nin ehemmiyeti bir kez daha ortaya çıkmaktadır” dedi.


Gerek ülkenin gerekse Aydın’ın hassas bir dönemde olduðunu belirten Yeni Fikir SAM Başkanı Mesut Mezgit, tavsiyelerini şöyle sıraladı.


"1- Terör örgütü PKK’nın alçakça saldırılarına karşılık veren Türk Devleti’nin bu hamlelerine karşılık bazılarının hemen “barış kelimelerine” sarılmalarına imkan verilmemelidir.
2- YPG, PYD’nin terör örgütü olduðu devlet politikası haline getirilmelidir.
3- Bu noktada Türkiye’ye yönelik terörist faaliyetlerini artıran -başta - PKK olmak üzere DHKP-C, DAEŞ ve benzerlerinin üzerine 1 Kasım sonrasında da kararlılıkla gidilmelidir.
4- Başta Aydın’da olmak üzere, milli birlik ve beraberliðin tesisi adına PKK zihniyeti ile Kürt vatandaşları kesin ve kalın çizgilerle birbirinden ayırt edilmelidir.
5- Sorun çıkaran politika deðil, sorun çözen ve siyasi sorumluluk alan bir seçim sonucu, ülkemiz açısından kazanç olacaktır. Unutulmamalıdır ki 1 Kasım seçim sonuçları, başta İslam Alemi olmak üzere bütün maðdur ve mazlumların istiklallerini de doðrudan etkileyecek bir seçim olacaktır. Yüzünü Türkiye’ye döndürenlerin umutsuzluða düşmemesi için istikrarlı bir seçim sonucu önem arz etmektedir.
6- Beş aylık kayıp zamanın barış ve huzurun tesisi ile telafi edilebileceði; aksi bir durumda herhangibir krizin patlak vermesi, bütün kazanımları bir çırpıda kaybettireceði unutulmamalıdır.. Dolayısıyla bu husus da göz önünde bulundurularak, hangi siyasi parti olursa olsun siyasi istikrarı gözetecek, saðlayacak ve onu, temsil ettiði milletine sunacak bir seçimin varlıðı her şeyden önemlidir.
7- Farklılıkları çatışma gerekçesi deðil Tek Millet şemsiyesinde zenginlik gören bir seçimin mevcudiyeti; Aydın özelinde de önem arz etmektedir. Bu noktada istikrarı önceleyen, milletimize, bölgemize ve dünyaya daha fazla katma deðer katacak 1 Kasım 2015 seçimlerinin, politik aktörlerin elini güçlendireceði gibi milletine hesap verilebilirliði de esas alacaktır. İstikrar amacını taşıyan bir seçim, milli birlik ve beraberliði kuvvetlendirecektir.
8- Bu noktada Aydın siyasetine yön veren aktörlerin Aydın adına yeni projeksiyonlara doðru yürüyeceði bir seçim dileðimizi belirtiyor, bütün siyasi parti adaylarımızın Aydın’ımızı TBMM’de en iyi şekilde temsil etmelerini bekliyoruz. Aydın için bütün siyasi partilerimizin Türkiye’nin bütünlüðünü ilk hedefi sayan bir anlayışın hakim olmasını düşlüyor, 1 Kasım 2015 Seçimlerinin Aydın’ımıza ve Türkiye’mize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz."