• Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61
  • Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61

Yeni Fikir Sam

Yeni Fikir SAM Başkan'ı Mesut Mezkit, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan'ı ziyaret etti.


Ziyarete Yeni Fikir SAM Başkan Mezkit'in yanı sıra Yardımcıları; Davut Türkkan, Murat Kemal Avcı, üyeler Gülseren Altıntaş, Ali Akdemir, Ahmet Faruk Memiş ve Rabia Çakı da katıldı.


Üniversite ile Aydınlıları bütünleştirme ve aradaki duvarları kaldırma konusunda gösterdiði gayretlerinden dolayı ADÜ Rektörü Cavit Bircan'ı tebrik eden Yeni Fikir SAM Başkanı Mesut Mezkit, konuşmasında;"Yeni Fikir SAM'ın asıl amacı, nitelikli düşünceyi nitelikli ortamlarda ve entelektüel bir çalışmayla Yeni Aydın ufkunu Yeni Türkiyevizyonuna baðlamaktır. Bu da üniversite-halk birlikteliði ile mümkün olacaktır. Bu düşünce ile yola çıkan Yeni Fikir SAM esas maksadı, Aydın ilinin tarihi, kültürel, siyasi, hukuki, ekonomik, tarım, eðitim, sosyolojik ve jeopolitik yapısı ile ilgili sorunlara ve açılımlara yönelik çalışmalar yapmak ve bunları kamuoyuna sunmaktır. Yeni Fikir SAM'ınAydın'daki merkezinin yanı sıra Denizli ve Muðla'daki Çalışma Masaları Başkanlıkları ileGüney Ege merkezli ufuk projeksiyonları ile siyaset, ekonomi ve toplum-kültür alanlarında bilgi üretmeyi ve üretilen ilmi bilgiyi sorun çözücü formüller halinde sunmayı hedeflediklerini, Yeni Fikir SAM'ın bünyesinde bulunan uluslararası hakemli akademik fikir araştırma dergisi Yeni Fikir Dergisi,www.yenifikirhaber.com, Yeni Fikir Haber Ajansı (YFHA) ve Yeni Fikir Dergisi Yayınları ile entelektüel bir fikir kuruluşun temelini attık. Bu düşünce kuruluşunun, yerelden dünyaya açılmasının en önemli özü ve olduðunu düşünüyoruz" dedi.


ADÜ Rektörü Bircan, Yeni Fikir SAM'ın yerel anlamda bir düşünce kuruluşu ya da İngilizce adıyla (think tank) olmasının önemine temas ederek, alt yapısını oluşturan hakemli bir derginin varlıðı, nitelikli bir düşünce kuruluşu haline getirdiðine vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü"Entelektüel bir işi başarıyorsunuz. Akademik çalışma zorlukları da beraberinde getirir. Nitelikli insan gücü demektir. Siz, zor olanı başarmışsınız. Bunu, zor ve çok emek isteyen bir hakemli dergi çıkartarak göstermişsiniz. Sizi tebrik ediyorum. Çünkü, hakemli bir derginin hangi zor şartlarda çıkarıldıðını çok iyi biliyorum. Bu konuda akademisyenlerimle sizleri desteklemek isteriz. Bize düşen görev olursa da elimizden geleni yaparız" diye konuştu.


Bircan, Yeni Fikir SAM'ın Aydın ili için yapacakları projeleri destekleyeceklerini ve ziyaretten memnun kaldıðını dile getirerek çalışmalarında başarılar diledi.