• Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61
  • Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61

Katil Siyonist İsrail’e Karşı “Mescid-İ Aksa İçin Teyakkuzdayız”

Katil Siyonist İsrail’eKarşı “Mescid-İ Aksa İçin Teyakkuzdayız”

İşgalci Siyonist Katil İsrail Devleti, sivil ayrımıyapmaksızın Gazze’ye vahşice saldırmaktadır. Hem de bütün dünyanın gözü önünde.Vahşi saldırılarının sürdüðü bir zaman diliminde İşgalci Siyonist Katil İsrailDevleti’nin Gazze'ye karadan ve havadan saldırı başlattıðı saatlerde BirleşmişMilletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sosyal medya hesabındanBolşoy Balesi yapmakla meşgul. Kanderyasında şatafat peşinde olan Vahşi Zihniyet… Filistin Saðlık Bakanlıðıtarafından yapılan son açıklamada (Bu makalenin yazıldıðı gün 14.05.2021 Cuma,saat: 14.23) Katil İsrail’in saldırıları sonucu şehit olan Filistinlikardeşlerimizin sayısı, 31’i çocuk, 19’u kadın olmak üzere toplam 119’a ulaşmışvaziyette. Yaralı sayısı ise 830 (Ne kadar acı. Basit bir matematik işleminesıðan acı rakamlar). Türkiye haricindehiçbir ülke ses çıkarmıyor. Çıkaramıyor. Türkiye’nin neden dimdik ayakta kalması gerektiði şimdi daha iyianlaşılmaktadır. Tabi anlayanlar için.

Katil Siyonist İsrail Devleti’nin vahşi saldırılarına karşıAydınlı Sivil Toplum Örgütleri de bir açıklama yaptı. Bunu köşeme taşımak istiyorum. Açıklamaşöyle:

“Mescid-İ Aksa İçinTeyakkuzdayız”

Siyonist terör çetelerinin öncülüðünde kurulan İsrail,apartheid rejime sahip bir terör devletidir. Kurulduðu günden bugüne Siyonizm’ekarşı tavır alan bütün insanlıðı kendisine karşı hedef alan terör anlayışı, ogünden bugüne hiç deðişmemiştir.

İşgal edilmiş olan Doðu Kudüs’te 1967’den bugüne İsrail TerörDevleti eliyle sistematik bir işkenceye maruz kalan Filistin halklarınınbölgeyi tamamen terk etmesi hedeflenmektedir.

1967’den bu yana Doðu Kudüs’te bölgenin demografik yapısınıhedef alan bir anlayışla Filistinlilere ait binlerce ev İsrail Terör Devletitarafından yıkılmış, oturma izinleri keyfî olarak iptal edilmiş, günlük hayatrutinleri bile yine sistematik bir zulüm aracı haline getirilmiştir.

Bugün itibariyle 5 milyon Filistinli vatanlarından uzaktamülteci olarak yaşamlarını güçlükle idame ettirmekte, en temel insanhaklarından mahrum bırakılmaktadırlar. Gazze’de 2 milyon Filistinli en basitihtiyaçlarını bile güçlükle karşılayabildikleri bir açık hava hapishanesinemahkûm edilmiş durumdadır.

Uluslararası sözleşmeler açısından hiç bir meşruiyeti olmayanKudüs İşgali sonrası bugüne kadar sayısız savaş suçuna imza atmış olan Siyonistişgal yönetimi, göstermelik kınama açıklamalarının ötesinde bir yaptırımlakarşılaşmamıştır.

Son yıllarda ve özellikle her Ramazan ayında tekrarlandıðıüzere mukaddes Ramazan ayının ilk günlerinde İsrail Terör Devleti’nin Mescid-iAksa’nın Şam Kapısı önündeki oturma alanlarını barikatlarla kapatması veMescid-i Aksa’da okunan ezanı engellemeye çalışmasıyla başlayan kışkırtıcımüdahaleler neticesinde gelişen olaylar sonucunda Filistinli eylemcilereorantısız güç kullanarak müdahale edilmesiyle yüzlerce Müslüman yaralanmış vegözaltına alınmıştır.

Türkiye tarafınca en yetkili aðızdan yapılan, “Türkiye olarakher zaman olduðu gibi bugün de Kudüs'teki kardeşlerimizin ve Filistincoðrafyasındaki tüm Müslümanların yanındayız. Mukaddes şehir Kudüs'ün onurunu,şerefini, izzetini, haysiyetini korumak her bir Müslüman'ın boynunun borcudur.”açıklamasıyla ortaya konan tavrı dikkate deðer buluyoruz.

Tapınak daðına dönüş örgütleri gibi fanatik örgütler, yineRamazan'ın 28'ine denk gelen 10 Mayıs'taki İbrani Kudüs Gününde Mescid-iAksa'ya yoðun baskın için çaðrıda bulunmuş ve İsrail güvenlik güçleri ilebirlikte Mescidi Aksa'ya saldırıya geçmişlerdir. Mescidi Aksa’yı savunanFilistinli kardeşlerimize topyekûn saldıran, İlk Kıblemiz Mescidi Aksa’ı savaşalanına çeviren, Gazze’de Sivil halkı çoluk çocuk demeden öldüren, Kudüs’teFilistinlilerin evlerini zorla işgal eden İşgalci İsrail haddini fazlasıylaaşmakta Uluslararası toplum ise bütün bu gelişmelere sessiz kalmaktadır.

Mescid-i Aksa baskınını gerçekleştiren fanatik Siyonistörgütler ve terör devleti İsrail bilmelidirler ki;

Aydın sivil toplum kuruluşları olarak Mescid-i Aksa baştaolmak üzere Kudüs'e yapılacak her saldırıyı bizlere yapılmış kabul edeceðimizive saldırıları engellemek için İsrail terör devleti ve yerel temsilcilerininuykularını kaçırmak için teyakkuzda olduðumuzu ilan ederiz.

Ve vicdanlı bütün insanları Siyonist örgütlerin ve terördevleti İsrail'in saldırılarına karşı teyakkuzda olmaya, Filistinlilerinyanında dayanışmaya çaðırıyoruz.

Filistin’in her bölgesinde, sokaðında ilk kıblemiz MescidiAksa’yı, Kudüs’ü savunan bütün Müslümanlar adına direniş gösteren yürekliFilistinli kardeşlerimizi selamlıyoruz. Onların yanında olmaktan asla geri adım atmayacaðız!

(Açıklama yapan Aydınlı Sivil Toplum Teşkilatları: İnsan VeMedeniyet Hareketi Aydın Derneði, İHH Aydın Derneði Cihannüma Aydın İlTemsilciliði, Ensar Vakfı Aydın, İlim Yayma Cemiyeti Aydın, Hak-İş Aydın, Aydınİmam Hatipler Derneði, Aydın Uluslararası Öðrenci Derneði, Saðlık-Sen Aydın,Evrensel Hafızlar Derneði Aydın, Enerji İş Aydın, Tügva Aydın, Eðitim Bir SenAydın 2’nolu Şube, İlim Yayma Cemiyeti Nazilli, Önder İmam Hatipler Derneði, ÖzSaðlık İş Sendikası Aydın, Lider Eðitimci Yazarlar Derneði, Mimar VeMühendisler Grubu Aydın, Medya İşçileri Sendikası Aydın. Yeni Fikir StratejikAraştırmaları Merkezi (Yeni Fikir SAM) olarak da bu açıklamayı desteklediðimizibildirmek isteriz.)