• Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61
  • Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61

Altın Fikirli ADÜ

Aydın’ın ilk stratejik araştırma merkezi olma niteliðine sahip Yeni Fikir Stratejik Araştırma Merkezi(Yeni Fikir SAM), kısa film, hikaye ve makale olmak üzere 3 kategoride düzenlediði 'Göçmen Sorununa Genç Bakış' adlı yarışmada ilk 5'e girenlere altın ödülü verecek.

Her kategoride ilk 5'e giren öðrencilerin çeyrek altınlarla ödüllendirileceði yarışmada ayrıca tüm yarışmacılara katılım sertifikası verilecek. Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanlıðı Dernekler Dairesi Başkanlıðı tarafından desteklenen yarışma 16 Ocak 2017 Pazartesi günü başlayacak ve eserler 13 Mart 2017 Pazartesi saat 23:59'a kadar kabul edilecek. ADÜ ve Türk Kızılayı'nın proje ortaklıðını yaptıðı yarışmada, kazananların eserleri en az 10 farklı dilde tercümesi yapılarak başta sosyal medya olmak üzere bir çok mecrada yayınlanacak. Almanca, Rusça, İngilizce, Fransızca, Arapça, Çince, Slovakça, Bulgarca gibi bir çok dile çevrilecek olan eserler sayesinde üniversite ve şehir bazında uluslararası prestij saðlanması hedefleniyor.

Sosyal medyada popülerlik yakalayan eserler yarışmada öne çıkacak

Yarışmaya dair açıklama yapan Yeni Fikir SAM Başkanı Mesut Mezkit, "Kurumumuzun ikinci önemli faaliyet alanı da proje üretmektir. Bu amaçla ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan göçmen sorununu ele aldık. Bunun için göçmen meselesinde gençlerin ne düşündüðünü anlamak amacıyla bir proje hazırladık. Hedef kitlemiz ADÜ öðrencileri. Kitlemizin içine ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öðrencileri de dahildir. Projemizin adı; ' Göçmen Sorununa Genç Bakış' olarak belirlendi. PRODES kapsamında İç İşleri Bakanlıðı Dernekler Dairesi Başkanlıðı'nca desteklenmeye layık görülen projemizin asıl amacı, ülkemizdeki yabancı göçmenlerin durumuna eðilerek hem devlete hem de halka sorun olma potansiyeli taşıyan yaraya merhem olmaktır. ADÜ öðrencilerinin gözünden soruna farklı ve yeni bir bakış açısı getirmeye çalışacaðız. Yarışma sonunda dereceye girenlerin eserleri en az 10 farklı dile çevrilerek gençlerimizin konuya yaklaşımını dünya kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yarışmanın detayları

Yarışma için bazı önemli konular hakkında bilgilendirmelerde bulunan Yeni Fikir SAM Başkanı Mezkit " Yaklaşık 2 ay sürecek yarışmada halkoylaması da yapılacak. Halkoyu için son tarih, 31 Mart 2017 saat 23:59'dur. Eselerin kurulumuzca deðerlendirmesi ise 14 Mart-10 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak. Kazananlar için düzenlenecek ödül töreni ise, 11-13 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ödüller her üç bölüm için ayrı ayrı yapılacak. Birinci olan eser sahipleri; 4 çeyrek altın+ başarı belgesi, ikinci olan eser sahipleri; 3 çeyrek altın+başarı belgesi, üçüncü olan eser sahipleri; 2 çeyrek altın+ başarı belgesi, dördüncü olan eser sahipleri; 1 çeyrek altın+ başarı belgesi, beşinci olan eser sahipleri; 1/2 çeyrek altın+ başarı belgesi ile ödüllendirilecek. Ayrıca her katılımcıya sertifika verilecektir. Ayrıntılı bilgi için www.yenifikirhaber.com adresinden veya sosyal medya hesaplarından iletişime geçilebilecektir" dedi.