• Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61
  • Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61

Yeni Fikir SAM’dan Altın Ödüllü Yarışma

YeniFikir Stratejik Araştırma Derneði (Yeni Fikir SAM)Kurucu Başkanı Mesut Mezkit, dünyada ve Türkiye’de gündemdeki yerini koruyan, yüzlerce kişinin hayatına mal olan göçmen olayına dikkat çekmek için ADÜ’lü öðrenciler arasında makale, hikaye ve kısa film yarışması düzenlediklerini söyledi. Mezkit,” İlk üçte dereceye giren eserler 10 farklı dile tercüme edilirken, dereceye giren eser sahipleri altın ile ödüllendirileceðiz” dedi.

Yeni Fikir Stratejik Araştırmaları Derneði(Yeni Fikir SAM) İçişleri Bakanlıðı tarafından desteklenen ‘Göçmen Sorununa Genç Bakış Projesini’ geliştirdi. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Türkiye Kızılay Derneði Aydın Şube’nin ortaðı olduðu projeyle ilgili Yeni Fikir SAMDerneði Başkanı Mesut Mezkit, basın toplantısı düzenledi. Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Davut Türkkan (Başkan Yardımcısı), Rabia Çakı, Gülseren Altıntaş, Ali Akdemir'in de hazır bulunduðu basın toplantısında konuşan Mezkit,Türkiye’nin en önemli sorunlarından olan göçmen konusunu ele aldıklarını söyledi. Göçmen meselesinde gençlerin ne düşündüðünü anlamak amacıyla proje hazırladıklarını kaydeden Mezkit şunalrı dile getirdi: “YeniFikir SAM’ın ikinci faaliyet alanı da proje üretmek, bunları ilgili makamlara sunmaktır. Bu amaçla, ülkemizin en büyük sorunu olan göçmen sorunu ele aldık.Bunun için göçmen meselesinde gençlerin ne düşündüðünü anlamak maksadıyla bir proje hazırladık. Hedef kitlemiz ADÜ Öðrencileri (önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öðrencileri). Projemizin adı “ GÖÇMEN SORUNUNA GENÇ BAKIŞ”. Bu projemizi İçişleri Bakanlıðı Dernekler Masası’na sunduk. 2016 PRODES destekleri kapsamında İçişleri Bakanlıðı Dernekler Dairesi Başkanlıðı tarafından desteklenmeye layıkgörülen projemizin ana amacı ülkemizdeki yabancı göçmenlerin durumuna eðilerek hem devlete hem de halka sorun olma potansiyeli taşıyan yaraya birmerhem olmaktır. ADÜ öðrencilerinin gözünden soruna farklı ve yeni bir bakış getirmeye çalışacaðız.Bu maksatla makale, hikâye ve kısafilm dallarında bir yarışma düzenledik. Yarışma neticesinde dereceye giren eserleri 10 farklı dile çevirerek ADÜ öðrencilerinin konuya yaklaşımların ıdünya kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bu yarışma ilimiz, Üniversitemiz içinbir prestij yarışması olsun istiyoruz. Bu maksatla hiçbir masraftan kaçmayacaðız. Dereceye girenleri altınla ödüllendireceðiz. Ayrıca her katılımcıya katılım sertifikası verilecektir.

Burada dikkat edilmesi gereken husus: Ödüller, Cumhurbaşkanımızın emirleri doðrultusunda altın’dır. Aynı zaman ilk üçe giren eserlerin 10 dile tercüme edilerek dünyanın dikkatini bu mesele üzerine çekmek bu projenin amacıdır. Bu,Devletimizin milletler arası arenada elini güçlendirecektir diye düşünüyoruz.”

YeniFikir SAM Kurucu Başkanı Mesut MEZKİT şu bilgileri aktardı:

BAZIÖNEMLİ TARİHLER

1.Yarışma başlangıç tarihi: 16 Ocak 2017
2.Eser gönderim için son gün. 13 Mart 2017Saat: 24.00
3. Halkoyuiçin son tarih: 31 Mart 2017 Saat: 24.00
4.Deðerlendirme Süreci: 14 Mart-10 Nisan
5.Ödül töreni: 11-13Nisan
Ayrıntılı bilgi: www.yenifikirsam.com ve www.yenifikirhaber.com

DEĞERLENDİRME

www.yenifikirsam.com adresine 13.03.2017 Saat: 24.00 tarihine kadar online başvuru yapmayan katılımcıların eserleri deðerlendirmeye alınmayacaktır.
Deðerlendirme,Yeni Fikir Stratejik Araştırmaları Derneði (Yeni Fikir SAM) ve diðer paydaşlar olan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Türkiye Kızılay Derneði Aydın Şubesi uzman kişilerinin katılımıyla oluşturulan bir kurul tarafından yapılacaktır.

Gönderilen bütün eserler jüri oylaması yanında açılacak olan sosyal medya hesabından dayayınlanacak ve orada da bir seçime tabi tutulacaktır (Halk Jürisi). Yarışma için başvurunun bittiði gün itibariyle sosyal medyada en yüksek BEĞENİ alan eserlerden (alt sınır 150 beðeni) birinci olana 20, ikinci olan esere 15,üçüncü olan esere 10 ve 150 beðeniyi geçen her esere 5 puan verilecektir. Bu puanlar jüri puanına ilave edilecektir. (Halk Jürisi Oylaması Bitiş Tarihi: 31Mart 2017 Saat: 24.00)

Jüri,Yeni Fikir SAM, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Türkiye Kızılay Derneði Aydın Şube Başkanlıðı’ndan konunun uzmanları, eðitimciler ve akademisyenlerden teşekkül edecektir.

SIRALAMA VE ÖDÜL SİSTEMİ

Birincilik ödülü: (Her üç bölüm için)
4 Çeyrek Altın+ Başarı belgesi
İkincilik Ödülü: (Her üç bölüm için)
3 Çeyrek Altın+ Başarı belgesi
Üçüncülük ödülü: (Her üç bölüm için
2 Çeyrek Altın+ Başarı belgesi
Dördüncülük ödülü: (Her üç bölüm için)
1 Çeyrek Altın+ Başarı belgesi
Beşincilik Ödülü: (Her üç bölüm için)
1/2 Çeyrek Altın+ Başarı belgesi
Ayrıca her katılımcıya katılım sertifikası verilecektir.